Kroatien Open

Viktor o Simon i Zagreb. SUIFs Viktor Brodd och Simon Berglund reste direkt från Slovenien förra veckan till Zagreb och spel i Kroatien Open den här veckan. Både Viktor och Simon var anmälda till både herrsingel och dubbel medan Simon även spelade U21-klassen. Viktor blev gruppetta i sin pool efter segrar mot Tiago Li, Portugal, 4-1, och Oleksandr Didukh, Ukraina, 4-1. I den andra kvalomgången ställdes Viktor mot den unge och högre rankade japanen Asuka Machi. Vann första set med 13-11 men förlorade därefter fyra raka varav det sista med 10-12. Simon vann i sin pool över Aviv Ben-Ari, Israel, 4-3, men förlorade mot högre rankade italienaren Niagol Stoyanov med 1-4 och blev därmed grupptvåa.

I klassen U21 var Simon direktkvalificerad och behövde inte kvalspela. Han visade där att han är tillbaka i gammal god form. Vann i första omgången över Antonio Amato Italien, med 3-2. Förlorade de två första seten men vände och vann tre raka set. 3-0 seger i andra omgången mot spanjorern Carlos Caballero. I tredje omgången ställdes Simon mot toppseedade ungraren Bence Majoros där han förlorade med liten marginal, 2-3 i set. Här tog Simon ledningen med 2-0 i set för att därefter förlora tre raka set med 9-11 i det femte och avgörande setet..

I dubbelklassen förlorade Viktor och Simon mot det ryska paret Vildan Gadiev/Denis Ivonin redan i första kvalomgången.

Den här veckan har VM-spelarna Jon Persson och Anton Källberg deltagit i ett VM-läger i Halmstad. Hampus Nordberg har varit med och sparrat hela gruppen.