Swedish Open (SOC)

SUIF-resultat. Jens Lundquist lyckades bäst av SUIF-arna i singelturneringen. Jens nådde ända till sjätte omgången där han ställdes mot Liang Jingkun från Kina. Anton Källberg som gjorde en mycket bra turnering nådde ända till semifinal i dubbel tillsammans med Truls Möregård där de hade en 2-1 ledning i set mot svenskafavoriterna Falck/Karlsson.

Jens Lundquist vann över Hu Chung Wen Taiwan 4-0 i första omgången. Sedan segrar över Ungraren Hunor Szocs med 4-2, Alvaro Robles, Spanien 4-1 och Eric Jouit, Brasilien med 4-1 i den 4e omgången. I den femte omgången fick Jens WO mot en skadad Ma Long. Förlorade i åttondelsfinalen med 0-4 mot en annan kinse, Liang Jingkun.

Jon Persson inledde med vinst mot Grigory Vlasov, Ryssland. Förlorade i den 3e omgången mot tysken Ricardo Walther med 1-4 efter att ha vunnit första set med 11-9. Jon spelade dubbel med Per Gerell. Vann första matchen mot Haug Norge/Kotowski Polen med 3-0 i set. Vann andra matchen mot Badowski/Dyjas Polen med 3-1. Tvingades tyvärr lämna WO i åttondelsfinalen pga att Per drabbats av halsfluss. 

Anton Källberg vann över Polacken Marek Badowski med 4-1 i den första matchen. Vann över sin landslags- o dubbelkompis Truls Möregård med 4-2 i den 3e omgången. Anton fick möta en svensk även i den 4e omgången. Vann över Per Gerell med 4-1 efter många jämna set. Spelade helt jämt även med Sveriges högst rankade spelare, Mattias Falck i den femte omgången. Anton förlorade med 9-11 i det sjunde och helt avgörande setet. I dubbel spelade Anton med landslagskompisen Truls Möregård. De vann första matchen mot det indiska paret Anthony/Desai. Vände underläge med 0-2 till en skön3-2 seger. Fortsatte med seger över det ryska paret Sidorenko/Vlasov med 3-0 i set. Skrällde ordentligt i åttondelsfinalen då de vann över det Kinesiska paret med världsettan Fan Zhendong/Liang Jingkun med 11-8 i det femte och avgörande setet. Vann även kvartsfinalen mot det Sydkoreanska paret Jaehyun/Seungmin med 3-1. Förlorade
semifinalen mot svenskfavoriterna med 2-3 i set efter att ha haft en ledning med 2-1.

Hampus Nordberg mötte och vann över Nordkoreanen Ham Yu Song med 4-2 i första omgången. I andra omgången skrällvann Hampus över silvermedaljören i senaste EM, Ovidiu Ionescu, Rumänien med 4-1 efter att ha förlorat först set med 2-11. Hampus kämpade på. Vann viktiga bollar och fick favoriten i gungning. I den 3e omgången blev det stopp mot Belgaren Florent Lambiet med 2-4. Spelade jämnt men i motsats till Hampus förra match saknades det sista för att avgöra seten och matchen.

Viktor Brodd vann över klubbkompisen Carlos Caballero, Spanien 4-0 i första omgången. Viktor hade i den andra omgången en 2-1 ledning på den betydligt högre rankade Sydkoreanen Lim Jonghoon men tappade matchen med 2-4.

Anders Eriksson. Hade en 2-1 ledning i set mot den betydligt högre rankade fransmannen Enzo Angles men förlorade med 2-4 i den första matchen.

Per Sandström. Skrällnära! Vände ett 0-2 underläge i set till en 3-2 ledning och 8-4 i det sjätte setet innan Taiwanesen Hung Tzu Hsiang
vände tillbaka och vann matchen med 4-3 i set. I klassen U21 förlorade Per mot en annan duktig Taiwanes, Lai Chi Chen i första omgången.

Carlos Caballero Förlorade mot Viktor med 0-4 i första omgången i herrsingel men fick till ett femte och avgörande set mot Truls Möregård i U21-klassen.


Tomt galleri, klicka på "Redigera galleri" för att välja en layout och lägga till bilder.