SUIF-Spårvägen 4-0

Skön semifinalseger

Den fanns en spänd förväntan i bägge lägren inför den första semifinalmatchen mellan SUIF och Spårvägens BTK i Söderhamns Idrottshall. Hur ska det gå? SUIF hade för första gången under säsongen alla fem spelare tillgängliga där även Anders Eriksson var tillbaka efter sin långvariga rehab. Spårvägen inledde bäst. Martin Friis chockstartade och vann lätt första set mot Viktor och Harald vann mer programenligt första set mot Anders. Martin fortsatte att spela felfritt och med stort självförtroende fram till 6-1 ledning i det tredje setet. Matchen kändes avgjord till Spårvägarens fördel men då kom för första gången i matchen två relativt enkla misstag från Martin. Viktor såg en ljusning och fortsatte att kämpa samtidigt som Martin blev mer ”mänsklig” i sitt spel. Viktor vann 3e set och lyckades vända även 4e set och i det femte set var Viktor tillbaka som chef över händelserna och avslutade med 11-3 i avgörande set. På bord 2 lyckades även Anders vända förlusten i första set till seger i matchen med 3-1. Vilken prestation av Anders och vilken kanonstart för laget. Jonatan McDonald fick förtroendet även den här gången som tredjeman, Fick möta ex-SUIF-aren Anthony Tran. En mycket svängig tillställning där Jonatan stod som segrare efter att ha avgjort i ”Golden Point” vid 10-10 i det femte och avgörande setet. Efter pausen skulle de bägge lagens ettor mötas. Viktor Brodd som var stärkt av segern i sin första match spelade med helt annan rörlighet och självförtroende. Hade tre matchbollar vid 10-7 i 3e set för att äntligen besegra Harald i en tävlingsmatch. Viktor tappade tre matchbollar och setet vilket gjorde att Anders Eriksson hann före med sin segermatch över Anthony med 3-0 på bord 2. Viktors match avbröts då SUIF redan nått till fyra vunna matcher och slutseger.

Uppskattningsvis verkar mellan 400-500 personer ha tittat på matchen. Ett stort tack till Sjödin media med ”crew” och Bergh/Blomquist i kommentatorsbåset för en fantastisk produktion.

Nu väntar en returmatch i Stockholm på torsdag den 6 maj. SUIF är betydligt närmare en SM-final än Spårvägen just nu men I idrottens värld så gäller det att fokusera på matchen här och nu och inte drömma om framtida matcher.

Forza SUIF

 Viktor Brodd- Martin Friis 8-11, 5-11, 11-9, 11-9, 11-3

Anders Eriksson-Harald Andersson 5-11, 11-7, 11-4, 11-8

Jonatan McDonald-Anthony Tran 8-11, 11-5, 4-11, 11-7, 12-10

Anders Eriksson-Anthony Tran 11-10, 11-8, 11-4

Viktor Brodd-Harald Andersson 11-2, 11-7, 10-11, 5-0…….avbröts, först till fyra.