VM Houston USA

Stora svenskframgångar. Det blev ett VM-guld i dubbel för paret Mattias Falck/Kristian Karlsson och ett mycket överraskande och glädjande VM-silver för Truls Möregård i herrsingel. Till detta ska läggas även många positiva insatser av övriga i truppen. Linda Bergström/Stina Källberg hade matchbollar för att nå en 8-delsfinal I singel vann Linda två matcher med 4-0 för att sedan ha otur i lottningen i 3e omgången då hon ställdes mot slutsegraren Wang Manyu Kina. Även SUIF-spelarna Jon Persson och Anton Källberg ställdes tidigt mot asiatiskt motstånd. Jon vann första matchen mot Ibrahima Diaw från Senegal men lottades i andra omgången mot världssjuan från Sydkorea Lin Yun-Ju. Anton Källberg vann sin första match mot Lubomir Jancarik för i andra omgången ställas mot världssexan Lin Gaoyuan. Trots det tuffa motståndet så spelade Anton helt jämt med kinesen men fick ge sig i ett avgörande, sjunde, set.

Anton som spelade dubbel med Truls nådde tredje omgången i herrdubbel. Vann över ett brasilianskt par i första omgången ett indiskt par i andra för att sedan förlora knappt mot Ho Kwan Kit/Wong Chun Ting, Hong Kong, med minsta möjliga marginal.

VM-et i USA har varit en stor framgång för svensk pingis och fått en berättigad uppmärksamhet i media. Nu gäller det för klubbar och förbund att hantera ett ökat intresse från barn och ungdomar som är nyfiken på vår idrott.

Forza Sverige