Kval Superettan

SUIF B klarade kvalet. SUIFs Superettanlag klarade att behålla sin plats i Superettan när de vann kvalserien. Tre lag samlades i Söderhamn för att spela om en plats i Superettan säsongen 2022-23. Två division 1 segrare, Haparanda BTK och IFK Lund, stod för motståndet. SUIF inledde med att besegra IFK Lund i första matchen med 6-2 för dagen. Lunds duktige dansk, Theo Dyekjaer, stod för tröstsegrarna mot Dennis Larsson och Daniel Lindsö. SUIFs Per Sandström och Elliot Lundquist vann bägge sina matcher.

I den andra omgången vann Haparanda mot Lund med 6-4 vilket gav en ren final mellan SUIF och Haparanda i den 3e omgången.

SUIFs Dennis Larson visade vägen när han inledde med en 3-0 seger mot Haparandas försteman Pedram Mouradabassi Fouladi. Manegen var krattad för övriga SUIF-are. Finalmatchen slutade med en skön 6-1 seger och Superettanplatsen var räddad. SUIF vill kunna erbjuda lag på alla nivåer i seriesystemet så att ungdomar kan hitta sin nivå för optimala utvecklingsförutsättningar. Daniel Lindsö, Elliot Lundquist och Dennis Larsson är tre spelare som behöver matcher på Superettannivån.

Forza SUIF