Riksfinal Top12

Tre SUIF-medaljer. Nio SUIF-ungdomar hade kvalificerat sig till Riksfinalen i Top12 som den här gången spelades i Karlskrona med Lyckeby BTK som arrangör. Top-12 är en klassisk turnering som går ut på att de som tolv spelarna som kvalificerat sig till turneringen spelar elva matcher var. Det vill säga alla mot alla. En riktigt tuff tävlingsform men Suifarna visade framfötterna! Det blev en Guld, en silver- och en bronsmedalj i till Söderhamn och SUIF. Guldmedaljen i den äldsta klassen Herrjuniorer 20 vanns av ur-SUIF-aren Anton Hjort som äntligen fick utdelning för lång och trogen tjänst i träningshallen. Oerhört kul för Anton som drog på sig sin första SUIF-tröja som 7-åring. I första matchen vann han över klubbkompisen Per Sandström med 11-9 i det femte och avgörande setet vilket bäddade för slutsegern. Per kom nämligen tvåa.
Anton förlorade bara en match på hela helgen och det var den allra sista på söndag eftermiddagen mot Taib Sisic från Växjö med 12-14 i det avgörande setet. Förlusten innebar att Anton och Per hamnade på samma slutresultat men Anton vann tack vare seger i inbördes möte. SUIF hade fyra spelare med i den klassen. Casper Strindberg som är två år yngre kom 5a och Sebastian Echevarria kom 6a. Grattis grabbar.

Elliot Lundquist tog den tredje medaljen till Söderhamn då han kom trea i den jämna klassen Pojkar 15. Tappade silvermedaljen till Gotlänningen Max Hedbom på inbördes möte.Vann klassen gjorde Alve Sjövold. Ängby SK.

Här är alla SUIF-arnas resultat -
Flickor 15 - Ida Hellström på en 5e plats.
Flickor 13 - Sofi Wiberg på en 11e plats.
Herrjuniorer 20 - Anton Hjort 1a. Per Sandström 2a. Casper Strindberg 5a. Sebastian Echevarria 6a.
Herrjuniorer 17 - William Wiberg 12a.
Pojkar 15 - Elliot Lundquist 3a.
Pojkar 13 - Simon Lundquist 8a.