Gott Nytt 2019

Ordförande har ordet

Så här dagarna före det nya året 2019 kan vi summera avslutningen på säsongen 2017/2018 samt "halvtid" på säsongen 2018/2019. I slutspelet 2018 förlorade vi en jämn semifinal mot Halmstad som sedan blev Svenska Lagmästare. Under sommaren skrev vi nytt avtal med hemvändande Anders Eriksson samt den kinesiska spelaren Wang Kai. Säsongen 2018/2019 startade redan i september månad. Då utan Wang Kai (som kom först i november) och med en skadad Anthony Tran. Här fick våra Superettanspelare Per Sandström och Carlos Caballero göra inhopp i Pingisligan. Carlos lyckades b.la vinna över rutinerade Michal Obeslo hemma mot Rekord. I november hade vi ett trevligt avbrott på seriespelet då SUIF tillsammans med Kommunen anordnade en landskamp mellan Sverige och Spanien. På plats i det svenska landslaget fanns Jon Persson och Hampus Nordberg. I det spanska laget fanns Carlos Caballero med i startfältet.

Våra skadeproblem fortsatte dessvärre under avslutningen på årets säsong med både Wang Kai och Anders J:r skadade. I vår sista match för året fick nästa Superettenspelare görs sin debut i Pingisligan. Hemmasonen Anton Hjort vann sin match mot defensivspelaren Gustaf Ericson i Ängby och följde upp med vinst i Tiebreak mot Ängbys etta André Felipe Da Silva. Wang Kai åkte hem efter Jul och Yan Jinghui, som vi också kontrakterade under sommaren, ansluter i början på januari 2019. Vi ser fram mot en spännande avslutning på säsongen 2018/2019 där vi förstås siktar på att gå till slutspel.

Redan nu vill jag också gärna nämna att vi har fått möjligheten att tillsammans med Söderhamns Kommun arrangera senior SM i Bordtennis 2020. En stor men viktig utmaning för oss i "Sveriges bästa pingiskommun".

Till alla pingisvänner vill vi i föreningen SUIF, önska ett Gott Nytt År.

 

Med vänlig hälsning

Gunnar Skoglund, Ordförande