Hong Kong Open

Jon i toppform

SUIF-arna Jon Persson och Anton Källberg fortsatte till Hong Kong på sin Asien tour tillsammans med övriga spelare i svenska landslaget. Både Jon o Anton tvingas kvala. Ende svenske spelare som är direktkvalificerad in i huvudturneringen är VM-silvermedaljören Mattias Falck.

Jon vann första kvalmatchen över Niagol Stoyanov Italien med 4-0 i set. I den andra matchen vann han över Österrikaren Daniel Habesohn med 4-1. Lottades lite oturligt mot den toppseedade och 4e rankade japanen Tomokazu Harimoto. Vann de två första set klart med 11-7, och 11-4. Spelade helt jämt i både 4e och 5e set men förlorade bägge med 10-12 och 12-14. Ett sjunde och avgörande set var inte långt borta i en mycket underhållande och välspelad match. Jon visar att säsongens goda form håller i sig.

Anton vann även han sin första kvalmatch. Besegrade Sydkoreanen Kim Donghyun med 4-1 i set. Förlorade tyvärr i andra kvalomgången mot japanen Maharu Yoshimura med 7-11 i det sjunde och avgörande setet efter att ha vänt underläge med 1-3 till 3-3 i set.

I dubbel vann Jon tillsammans med Kristian Karlsson kvalmatchen mot det ryska paret Liventsov/Paikov med 3-1 i set. Tvingades lämna wo i första slutspelsmatchen mot Wojin/Jonghoon, Sydkorea, då Kristian kände av en muskelsträckning.

Mattias Falck är kvar i turneringen och ska möta hemmaspelaren Wong Chun Ting på fredag eftermiddag, svensk tid.

Forza Sverige!