Seriepremiär Superettan

Nästa full pott för SUIF

Pingisligalaget möter Halmstad på bortabord i Pingisligans 3e omgång. Den gångna helgen inleddes seriespelet för alla SUIFs övriga fyra lag i det nationella seriesystemet. SUIF B som spelar i Superettan, närmast under ligan, reste till Blekinge och Skåne för matcher mot Lyckeby BTK,  Karlskrona, respektive Kvarnby BTK från Malmö. SUIF-laget som i helgen bestod av Anton Hjort, Per Sandström, Casper Strindberg och Jonatan McDonald. Casper o Jonatan går på pingisgymnasiet i Söderhamn.

Lyckeby BTK-SUIF B 5-5

En både stark och skön poäng i premiärmatchen. Lagen följdes åt resultatmässigt genom hela matchen som avslutades med att lagen vann en varsin dubbelmatch. Lyckeby har en av seriens bäste spelare i Khaled Assar, Egypten, som till vardags befinner sig på World Tour. Anton hade en 2-1 ledning mot Assar men fick ge sig med 7-11 i det 5e och avgörande setet. Jonatan McDonald gick obesegrad ur matchen efter två singelsegrar mot Marcus Pettersson och Albin Wånggren samt seger i andra dubbelmatchen tillsammans med Per Sandström.

Kvarnby BTK-SUIF B 1-6

Hemmalaget vann den inledande matchen där förstemannen Bruno Nettarp vann med 3-1 över SUIFs Casper Strindberg. Men därefter var det SUIF för ”hela slanten”. Sex raka vinstmatcher där alla spelare fick bidra med segrar. Starkt av Anton att med klara 3-0 i set vinna över Bruno Nettarp som har erfarenhet från Pingisligan.

Nästa seriehelg för Superettanlaget blir den 16-17 november på hemmabord. Nykomlingarna Mölndals BTK på lördagen och Halmstad BTK B på söndagen.

Forza SUIF


Tomt galleri, klicka på "Redigera galleri" för att välja en layout och lägga till bilder.