Stratospoolen i Enköping

Sveriges största breddtävling

Stipendiet från familjen Ramstrand till SUIF möjliggjorde resan till Stratospoolen i Enköping för ett antal träningsvilliga ungdomar. Stratospoolen är Sveriges största breddtävling och för de yngre spelarna var det första gången på en tävling av den här storleken. Det blev många framskjutna placeringar och medaljer. Coacher och ledare på resan var Igor Krohin, Mathilda Nilsson, Fredrik Lundquist, Stewe Olsson och Lotta Lundquist.

Guld blev det för William Olsson vann klassen Pojkar 9 över Uppsalas Vidar Larsson med 11-6 i det 5e och avgörande setet. William som är 8 år gick ända till semifinal i Pojkar 10 där slutsegraren Melker Sjösvärd Linköpings PK blev för svår. I klassen Pojkar 11 gick det bra för både Elliot Forssell-Edwin och William Olsson då de räckte ända till kvartsfinal.

I Pojkar 12 rankade blev det tre SUIF-are på rad när Elliot Johansson kom 4a, Kean Mattbäck 5a och William Olsson 6a.

Guld blev det även för Elliot Johansson som är 12 år och vann herrar klass 6. Kean Mattbäck blev sjua i samma klass. Elliot nådde även kvartsfinal i Pojkar 14 orankade.

Simon Lundquist gjorde flera starka insatser i helgen. En silverplats i Pojkar 14 rankade. Förlorade mot Oliver Leijon Östersund i finalen.

I den högsta klassen, herrar elit, stod fyra SUIF-are på pallen. Överst stod Hampus Nordberg efter att ha vunnit över Anthony Tran i en spännande final över fem set. Casper Strindberg som överraskande vann över Spårvägens ligaspelare Daniel Schaffer med klara 3-0 i kvartsfinalen blev trea. Fyra blev Per Sandström som höll på att fälla Anthony i en mycket jämn semifinal. Finalparet i elitklassen, Hampus Nordberg och Anthony Tran, stod även som slutsegrare i Herrdubbel.

Casper Strindberg gick hela vägen i klassen Herrjuniorer 20. Här stod Elias Färdig, Gefle PK för motståndet. 14-årige Simon Lundquist gjorde här en bra tävling med sin 5e plats.

I P8 deltog Nike Lundquist som i brist på jämngamla tjejer fick möta killarna. Hon kämpade väl mot och fick med sig flera set. Hon hoppas att det i nästa tävling ska finnas en tjejklass även i de yngre klasserna!

Forza SUIF