Sverigeettan till Söderhamn

Välkommen Linda Bergström

Förbundskapten Peter ”Blomman” Blomquist avslutar i höst sin tid som förbundskapten och huvudansvarig för svenska herrlandslaget och återvänder som huvudtränare på pingisgymnasiet och tränare i den grupp med elitsatsande spelare som har sin bas i Söderhamn. Peter har med sin erfarenhet som elitspelare, kunskap och framförallt sitt engagemang i yngre träningsvilliga spelare varit synonymt med den sportsliga utvecklingen som träningsgruppen i Söderhamn uppvisat.

Idag kom dessutom den glädjande nyheten om att Sveriges högst rankade damspelare, 25-åriga, Linda Bergström gör som Jon Persson, Hampus Nordberg och Jens Lundquist, förlägger sin träningsbas i Söderhamn. Hon kommer att bo och träna i Söderhamn för att pendla till sitt jobb som pingisspelare i franska Lille. Oerhört glädjande för SUIF och pingisen i Söderhamn. Vi har saknat positiva förebilder på damsidan i träningshallen för att både kunna skapa intresse och motivera fler tjejer på pingisgymnasiet.

SUIFs ambition har alltid varit att skapa bästa möjliga utvecklingsförutsättningar i Söderhamn för träningsvilliga pingisungdomar. Lindas val känns som ett kvitto på att Söderhamn, för närvarande, har en av Sveriges mest attraktiva träningsanläggningar.