Pingisgymnasium

Staffangymnasiet i Söderhamn bedriver sedan 1994 ett regionalt och lokalt bordtennisgymnasium tillsammans med elitföreningen Söderhamns UIF. Staffangymnasiet har som mål att du på bästa sätt ska ges möjligheter att kombinera dina studier med idrott på hög nivå. Vi vill att du ska fördjupa dina idrottskunskaper både teoretiskt och praktiskt. Förutom teknikträning i din idrott ingår fys-träning samt teori gällande ledarskap, träningslära och psykologi som en naturlig del av ämnet.

Det utarbetas individuella utvecklingsplaner för optimal utbildning och elitträning. Aktuella program finns att läsa under www.staffangymnasiet.se

Läs mer om Pingisgymnasiumet

Nyrustade lokaler

Bordtennisgymnasiet finns i nyrustade lokaler med 20 bord vilket erbjuder mycket goda träningsmöjligheter. Skolans instruktörer har en bred kunskap från elitverksamhet med bl.a landslagsuppdrag.

Du erbjuds, utöver skollunch, middagsmat, måndag till torsdag för att du ska orka med både träning och studier.

Du erbjuds sparring mot elitspelare samt mot äldre kamrater på pingisgymnasiet. För närvarande finns Pingisligaspelarna Viktor Brodd, Anders Eriksson, Anton Hjort och Per Sandström . Jens Lundquist, Jon Persson, Hampus Nordberg, Jonatan McDonald bor och tränar i Söderhamn. Sverigeettan Linda Bergström och sverigesexan Elias Ranefur bor numera i Söderhamn och ingår i SUIFs elitgrupp

Du erbjuds inledningsvis en studentlägenhet på 3 rum och kök att dela med en pingiskompis. Det är cykelavstånd mellan boende, skola och träning.

Din inställning till din egen utveckling är avgörande vid intagning till pingisgymnasiet i Söderhamn. Vi har en ambition att lära för livet inte bara för segrar vid bordtennisbordet.

Norrtullsskolan i Söderhamn

Högstadieungdomar, pojkar och flickor, är välkomna till Söderhamn för att under några dagar delta i verksamheten. Går du i 9:an finns möjligheten att förlägga en hel PRAO-period med träning, boende och lunch.

En möjlighet för dig som visat stort intresse för pingis och rätt inställning. Passa på att kombinera lite tuffare träning med ett besök på skolan!

Norrland behöver förebilder på både dam- och herrsidan för att hålla ett intresse vid liv. Vi tror att morgondagens stolta representanter för norrländsk pingis behöver träffas oftare och känna gemenskap.

Kontakta Peter Blomquist på tfn 070-39 29 019 (mobil).